Trenutno Posjetioca
Trenutno aktivnih Gostiju: 7 
Statistika
Posjete Sadržajima : 1011194
Home Krediti Stambeni Krediti Stambeni Krediti

PostHeaderIcon Stambeni Krediti

Stambeni Krediti

Krediti za kupovinu, nadogradnju i uređenje isključivo nekretnine za stanovanje...

Stambeni krediti. Banke danas u ponudi imaju široku paletu stambenih kredita. Kako smo svjedoci da je danas nemoguće pronaći jamca ili sudužnika. Što zbog činjenice da je velika većina potencionalnih jamaca već prezadužena, te zbog toga što je većina ljudi koji su bili jamci morali otplaćivati kredite dužnika. Zbog tih činjenica banke kako bi nastavile svoje poslovanje, postale su relativno fleksibilnije u odnosu na razdoblje prije desetak godina, sada nude niz raznovrsnih modela stambenih kredita. Banke najčešće prihvaćaju supružnika ili netkog iz obitelji kao sudužnika pri realizaciji stambenih kredita.

Potrebno je razlikovati stambene kredite od hipotekarnih kredita. Stambeni krediti su isključivo i samo za realizaciju pitanja stambenog prostora. Stambeni kredit Banke Vam odobravaju za kupovinu nekretnine, uređenje i nadogradnju nekretnine.

Preduvijeti banaka za dobivanje stambenih kredita :

   1. Kreditno sposoban državljanin R.Hrvatske
   2. Radni odnos na neodređeno vrijeme
   3. Dovoljna mijesečna primanja ( osonovica za život + anuitet kredita )
   4. Urednost povrata postojećih kredita
   5. Po isteku roka otplate kredita klijent nesmije biti stariji od 65-70 godina

Instrumenti osiguranja gotovinskih kredita :

   1. Sudužnik ili jamac
   2. Izjava o zapljeni primanja svih sudionika u kreditu
   3. Jedna zajednička mijenica sa mijeničnom izjavom
   4. Polica životnog osiguranja *
   5. Polica riziko osiguranja *
   6. Polica osiguranja kredita *
   7. Polica osiguranja nekretnine od vremenskih nepogoda, požara i ostalog *
   8. Banka zadržava pravo na uvjetovanje ostalih istrumenata osiguranja

* Police osiguranja moraju biti vinkulirane u korist banke do isteka roka povrata stambenih kredita.

Bankovna naknad za obradu stambenih kredita :

Bankovna naknada za obradu kredita ostilira ovisno o modelu kredita i o politici banke. Svaka banka zaračunava različite visine naknade za obradu kredita. Od 1,5 - 3,5 %. Banke imaju i promotivno razdoblje kada klijentima nude modele gotovinskih kredita bez naknade za obradu kredita.

Rokovi otplate kredita :

Gotovinski krediti se odobravaju na period od 3. - 30. godina. Rokovi otplate stambenih kredita se razikuju ovisno o modelu stambenog kredita. Ukoliko tražite kredit za kupovinu nekretnine onda je moguće doboti rok za otplatu stambenih kredita do 30. godina ovisno o Vašoj starosnoj dobi. Ako ste pak zatražili stambeni kredit za renoviranje, obnovu ili nadogradnju nekretnine, apartmana, kuća, stanova, vila onda je rok za povrat stambenog kredita znatno manji.

Kamatna stopa % :

Kamatna stopa % za modele stambenih kredita ostilira svakodnevno. Ovisna je o dosta faktora. Savjetujemo Vam da si uzmete malo vremena te da provijerite ponude svih banaka kako bi pronašli banku i model kredita koji je za Vas najprihvatljiviji. Kamatne stope za stambene kredite iznose ( u vrijeme pisanja ovog članka ) od 5 - 10 %.

Stambeni Krediti...

 
Besplatne - Enovine
Pretplatite se na BESPLATNI informativni Newsletter - enovine sa pregršt novih informacija na financijskom tržištu.Pretraživač
Pratite nas:

Pratite nas na Twitter.com

Pratite nas na Facebook.com